Agraïment BPFest 2020

Benvolguts,

 

Com bé sabeu, el passat dissabte 24 d’octubre vam celebrar el BPFest 2020. Ha sigut una edició atípica i carregada de dificultats però que un cop finalitzada la valorem molt positivament des de l’organització. Tot i els impediments, hem pogut tirar endavant amb el festival adaptant-nos a la nova realitat i aplicant les mesures de seguretat pertinents. Creiem que ha sigut un èxit tant de qualitat dels actes programats com d’assistència de públic.

D’arrencada vam gaudir d’una magistral master class a càrrec del gran David Palau. A part d’ensenyar-nos a treure-li tot el suc a la guitarra, també ens va donar consells de com, a través de la modèstia i senzillesa, donar-ho tot per poder arribar als objectius que ens proposem. Seguidament, i de la mà de La Tornada, la SGAE i Les Cases de la Musica, una sèrie de professionals de diferents sectors de la música ens van oferir unes valuoses recomanacions de com trobar concerts i de la importància actual d’un bon ús de les xarxes socials. El matí va concloure amb un interessantíssim debat sobre la situació actual de la dona en el panorama musical. Destacant els drets aconseguit i les grans mancances i treball que encara queda pendent per assolir la plena igualtat. Intentarem compartir al youtube les gravacions de les dues taules rodones.

La tarda va està centrada en la presentació del Pol Cooperatiu del Baix Penedès del qual l’AMBP forma part del grup impulsor.  Es va comptar amb la presència de dues representants de la Xarxa de l’Economia Social i Solidària de la Garrotxa que, a través de tallers participatius i una breu xerrada, ens van ajudar a encaminar el projecte i adaptar-lo a la realitat de la nostra comarca.

Finalment va arribar el plat fort del dia i la raó de ser del BPFest. A les 10 de la nit, i a través de TV El Vendrell i del canal de youtube de l’AMBP(enllaç), es va fer públic les actuacions musicals dels grups participants en aquesta edició. Es va demostrar que la comarca gaudeix de molt bona salut musical i que la pandèmia no ens ha impedit poder gaudir d’un BPFest festiu i segur. Hem demostrat per enèsima vegada que la cultura és segura i que seguir-ne programant és qüestió de voluntat, imaginació i treball.

Des de l’organització del festival volem donar les gràcies a tots els participants que d’una manera o altre han fet possible aquesta edició del BPFest. Ens encoratge a seguir endavant i a visualitzar un festival ple d’èxits.