El “Cor-Orfeó Parroquial del Vendrell” (Baix Penedès) va ser fundat l’any 1955 amb la finalitat inicial de solemnitzar les festes litúrgiques de la Parròquia de Sant Salvador, activitat que manté encara, sobretot en els dies assenyalats de Nadal, Epifania, Setmana Santa, etc… L’any 2005 va celebrar, doncs, amb tota un sèrie d’actes, el seu 50è Aniversari.

A part d’això, cap a l’any 1962 començà a oferir concerts fora de la seva activitat parroquial. Entrà, també, a formar part del Secretariat dels Orfeons de Catalunya –avui dia Federació Catalana d’Entitats Corals- i a participar en aplecs i treballs comuns amb les altres corals federades. Va ser entitat cofundadora de l’espectacle nadalenc “Els Pastorets Musicals del Vendrell” on actuà durant molts anys.

Ha fet concerts arreu dels Països Catalans, entre ells, ha cantat a Barcelona a la Basílica de la Sagrada Família, a la Basília de l’Abadia de Montserrat, a Girona en les festes de Temps de Flors, a la Catedral de Tarragona en benefici per la restauració de la Capella de Santa Tecla, i també ha actuat, per exemple, a Andorra, Saragossa, Durango, Covarrubias, Kortrijk (Flandes), La Vaur i Carcassona (Occitània), Roma (Itàlia).

A més, ha participat en concursos a Sagunt (País Valencià) i Tolosa (Euzkadi). Ha actuat   dues vegades al Palau de la Música Catalana i ha gravat enregistraments per a RNE i per la BBC britànica.

Ha interpretat en solitari o conjuntament amb altres Corals obres com el Glòria de Vivaldi, la Missa II Pontificalis de Perosi, les Misses Brevis i la Missa de   l’Orfelinat de Mozart, les Cantates de Nadal i la Passió segons St. Joan de J.S. Bach, el Rèquiem de G. Fauré, el Jesucrist Superstar de Lloyd Webber, el Pessebre de Pau Casas, la Gran Missa de la Santíssima Trinitat de Benvingut Socias, la Novena Simfonia de Beethoven i el Llibre Vermell de Montserrat.

L’any 2010 va estrenar, amb acompanyament d’orquestra, l’obra composada per Albert Solé “Cançons de la Roda del Temps” amb lletra del poeta Salvador Espriu.

La coral ha tingut com a directors Jordi Pell, Albert Solé, Montserrat Meneses, Natàlia Casasús i Pere Lluís Biosca. El seu director actual és Jordi Solé i la coral està integrada per uns 45 cantaires.

Completen la família coral el Cor Infantil “El Petit Estel” –que consta de 4 grups segons l’edat- i el “Cor Joves Veus” , que mantenen activitats   musicals pròpies i que cada any per Santa Cecília, tota la família fa una actuació conjunta a l’Auditori Pau Casals.

 

Els podreu trobar també a les xarxes socials:

Blog: cororfeoelvendrell.blogspot.com
Instagram: cor_vendrell
Twitter: cor_vendrell
Facebook: Cor Orfeó Parroquial del Vendrell