Bateman206 és una banda de pop rock nascuda el 2002 amb influença de grups dels 70 als 90 com ara The Cure o U2. bateman206 ha anat transitant per diferents moments i passatges. L’any 2010 van consolidar el que ells van anomenar El giro, canviant l’idioma de les cançons de l’anglès al castellà i ca- talà, llengües que els apropaven tant al públic com a la pell, i que alhora va generar un gir també en la discografia de referència que els ha fet anar de l’indie al pop-rock i a les arrels rock.

Bateman206 tenen una carrera incombustible de 17 anys sense parar de treure singles, Ep’s i Lp’s. Així trobem Cebes (Capricorla Records, 2011), Podrits d’amor (Headoff Recorders Estudio, 2013), Somnis (Headoff Recorders Estudio, 2014), Nuevas Sendas (El Mamut Traçut, 2017), i Garitos/Trazapalabras (El Mamut Traçut, 2018), a més d’una llarga llista de singles editats.

Actualment, presenten un single doble que conté Al Balcó de l’Oriol i Punto Cero, que signifiquen una mena de parada en els temps, una harmonia amb baixada contundent. El balcó de l’Oriol és un instant de rock melòdic de guitarres fines i riffs delicats que duen la poètica de la inversió amorosa sincera a la màxima expressió. Punto cero, relata l’insuportable moment – el Punto cero – de viure allunyat de l’art i la creativitat.

Bateman206 són Paco Muñoz (Ramblers) i Óscar Muñoz ambdós amb guitarres elèctriques dolces com la mel i potents quan toca; el Toni Carrasco cantant -i lletrista- i amb l’acústica; línies de baix de dibuixos de gust generós i claredat de Gustavo López – que també afegeix potencia i claredat en els seus cors i Marco Antonio Pérez que afegeix ritmes de bateria rock amb detalls que recorden al blues.

La veu greu i trencada del guitarra, el Toni Carrasco, es belluga entre el surrealisme poètic i el realisme màgic, transitant pels llocs comuns dels seus integrants d’una forma tant artística, com personal i filosò- fica, buscant re-lectures poètiques de matís o mantra.