Guardafuegos és un grup de rock del Vendrell (Tarragona) que va començar la seva activitat el 2015 i està integrat per Rosendo Hernández (veu i guitarra), Ferran Robusté (teclats), Oriol Moya (bateria), Miguel Martínez (guitarra) i Marc Guitart ( baix). Des dels seus inicis, la formació ha buscat una aproximació honesta i respectuosa a la música d’arrels americanes, com una manera de vestir de forma natural les composicions de Rosendo Hernández.

En la seva música conflueixen efluvis de bandes i artistes clàssics com Creedence Clearwater Revival, Neil Young o Tom Petty, amb altres més contemporanis com The Jayhawks o Band of Horses, sense oblidar el llegat que han deixat en l’àmbit estatal formacions com Los Deltonos, 091 o Quique González.

El seu debut discogràfic, l’EP ‘Guardafuegos’ (autoeditat, 2016), va venir seguit de ‘Mientras todo cambia’ (H-Records, 2018) i d’una intensa activitat en directe pel territori català, amb incursions en terres valencianes i aragoneses. Actualment presenten el seu nou disc ‘Lo que tenga que ser’ (Flufi Records, 2021), gravat a La Casamurada sota la producció de Pepo López i amb col·laboracions de Dani Flaco i Eva Cabanes.

Web: guardafuegos.bandcamp.com