La Desbandada seleccionats pel Girando Por Salas 2019

La Desbandada dona un pas més a la seva trajectòria i han estat seleccionats per Girando Por Salas 2019.

On els portarà a tocar a arreu de l’Estat Espanyol presentant el seu darrer àlbum, “Acabamos de empezar“.

Un total de 26 grups i solistes, d’estils variats (jazz, pop, hip hop, músiques del mon, rock, soul, cançó d’autor …) han estat seleccionats en l’edició #GPS9 de Girando Por Salas, una iniciativa delInstituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM) del Ministerio de Cultura y Deporte, amb la col·laboració de la Federación Coordinadora del Circuito de Músicas Populares (FCMP), formadaper les següents associacions professionals: ACCES (Asociación Estatal de Salas de Música en Directo), APM (Asociación de Promotores Musicales), ARC (Associació de Representants, Promotors i Managers de Catalunya), ARTE (Asociación de Representantes Técnicos del Espectáculo), MUSICAT (Associació Professional de Músics de Catalunya), PROMUSICAE(Productores de Música de España) i UFI (Unión Fonográfica Independiente).

Aquests són els 26 grupos seleccionats per participar al #GPS9:

ALICE WONDER – AURORA – CHIKI LORA – CLAIM – CRUDO PIMENTO – ESJAVA – FUCKAINE – ISMA ROMERO – IZAH – LA DESBANDADA – LA PLATA – LA REGADERA – LA VALLEKANA SOUND SYSTEM – LADILLA RUSA – LOS ESTANQUES – LOS VINAGRES – MÄBU – MARLON – MARUJA LIMÓN – NIXON – PARANORMALES – RAÚL RODRÍGUEZ – SARA PI – TEXXCOCO – THE WHEELS – VINILA VON BISMARK

Aquests 26 artistes han estat seleccionats d’entre els 741 inscrits que complien les bases de la convocatòria i rebran ajudes per a la celebració de concerts dins del circuit de sales a tot el terrritori espanyol, fora de la seva comunitat autònoma de residència (o a 300 km del seu lloc de residència dintre de la mateixa comunitat). Més de 170 sales de tot l’estat s’han inscrit per acollir aquests concerts.

La intenció del GPS és potenciar els talents musicals emergents i fer-ne difusió fora del seu àmbit d’influència natural, a més d’incentivar la seva professionalització. Els artistes també rebran una ajuda per a la producció i promoció discogràfica dels seus treballs.

A més dels vots emesos pel jurat, el públic també ha votat els seus grups preferits a través del web www.girandoporsalas.com, de manera que els 20 grups més votats han aconseguit un vot extra. Dels 26 grups seleccionats, 6 ho han estat gràcies al vot popular.

En l’edició passada també es van seleccionar 26 artistes que van girar per 141 sales de tot l’estat i van fer un total de 165 concerts als que van assistir 14.181 persones.